Co ciekawego w maju i w czerwcu 2022 roku?

od kwietnia  - cotygodniowe (wtorkowe) spotkania z Ozobotami -  małymi sympatycznymi robotami, które uczą dzieci programowania,

13.05 (piątek) - " Woda" zajęcia przyrodnicze z cyklu "Wesoły Uniwersytet" dla wszystkich dzieci

17.05 (wtorek) - spektakl teatralny "Złote jabłko" dla wszystkich dzieci,

27.05 (piątek) - Warsztaty "pokazy chemiczno - fizyczne",

1.06 (środa) - wycieczka do Gospodarstwa Agroturystycznego Jabłonka" dla dzieci z grupy I i II,

2.06 (czwartek) - wycieczka do Gospodarstwa Agroturystycznego Jabłonka" dla dzieci z grupy III i IV,

8.06 (środa) - spotkanie z Opowiadaczem dla wszystkich dzieci,

od 9.06 do 13.06 (czwartek, piątek, poniedziałek) - zakończenie roku dla starszaków,

10.06 (wtorek) - "Co latem piszczy w trawie?" zajęcia przyrodnicze z cyklu "Wesoły Uniwersytet" dla wszystkich dzieci,

14.06 (wtorek) - spotkanie z "Cyrkiem Pomponi" dla wszystkich dzieci.

 

 




Szanowni Państwo,

Dzielnica Ochota wystąpiła o rejestrację zbiórki na pomoc dla miasta Iwano – Frankiwsk. Zbiórka została zarejestrowana pod nazwą Ochota Solidarna z Ukrainą 2022/629/OR.

Dzielnicę Ochota i Iwano – Frankiwsk na Ukrainie łączy ponad dwadzieścia lat współpracy. Z Iwano- Frankiwska dotarła lista z najpotrzebniejszymi artykułami. Są wśród nich m.in.: sprzęt techniki biurowej i materiały eksploatacyjne do sprzętu biurowego, środki pierwszej pomocy, koce, śpiwory, namioty. Takie informacje przekazał mer Iwano – Frankiwska Rusłan Marcinkiw, z którym władze Ochoty są w stałym kontakcie.

Podczas zbiórki będą zbierane zarówno pieniądze do puszek, jak i konkretne artykuły: śpiwory, koce, materace, karimaty, termosy, latarki, baterie, odzież ochronna, termiczna, żywność (tylko i wyłącznie konserwy), środki higieniczne.

Rzeczy można przekazywać od poniedziałku 28 lutego w:

MAL Grójecka 109 (Pod Skrzydłami) w godzinach 10.00-18.00,

Urząd Dzielnicy Ochota przy Pawińskiego 30 w godzinach 8.00 – 20.00 i

OPS Ochota (Plac Baśniowy) przy Częstochowskiej 11/15 w godzinach 8.00.-18.00

Od soboty (26.02) działa  zbiórka publiczna. Puszki na datki pojawią się w wielu miejscach na terenie naszej dzielnicy. Dla chętnych podajemy również numer konta: Towarzystwo Rozwijania Aktywności Dzieci SZANSA, ING Bank Śląski 86 1050 1041 1000 0022 9258 5565, tytuł wpłaty DAROWIZNA NA POMOC UKRAINIE.

Dzielnica utworzyła punkt pomocy dla uchodźców. Znajduje się w nim 50 miejsc noclegowych. W tym miejscu uchodźcy mogą najeść się do syta, wykąpać i zastanowić się co dalej robić. Z tego punktu w weekend skorzystało już blisko 60 osób.

Dzielnica poszukuje lokali dla osób uciekających z Ukrainy. Potrzebne są miejsca, w których doraźnie, (czasem dosłownie z chwili na chwilę) będzie można umieścić przyjeżdżających do nas uchodźców z Ukrainy.  Osoby, które dysponują pokojem, mieszkaniem, lokalem użytkowym, domem na działce itp., prosimy o kontakt z sekretariatem Zarządu Dzielnicy Ochota 22 4439601 lub 22 4439604 w godz. 8.00-16.00.

Dzielnica uruchomiła telefon dla uchodźców z Ukrainy, którzy potrzebują schronienia. Jeśli wiecie o kimś, kto potrzebuje pomocy to dajcie nam znać pod numerem telefonu 514 603 547

 

RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej zwane jako RODO)(Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, z późn. zm. ), uprzejmie informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych oraz Państwa dzieci jest Przedszkole
    nr 114 w Warszawie, z siedzibą przy ul. M. Langiewicza 1/3, 00-000 Warszawa, reprezentowane przez Dyrektora Przedszkola – Marię Rzecznik
  2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym może się Pan/Pani skontaktować w sprawach ochrony i przetwarzania swoich danych osobowych pisząc na adres e-mail iod@dbfo-ochota.waw.pl oraz Zastępcę Inspektora Ochrony Danych z którym mogą się Państwo skontaktować pod adresem email nagadowska@dbfo-ochota.waw.pl lub pisemnie na adres naszej siedziby, wskazane powyżej.
  3. Administrator przetwarzać będzie Pani/Pana dane osobowe i dane osobowe dzieci w zakresie i celach związanych z realizacją celów statutowych

Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych i danych osobowych dzieci w innych celach i w zakresie  szerszym niż jest on określony w przepisach prawa, wymaga oddzielnie wyrażonej przez Panią/Pana zgody.

  1. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych są:
    • osoby upoważnione przez administratora do przetwarzania danych w ramach wykonywania swoich obowiązków służbowych,
    • podmioty, którym administrator zleca wykonanie czynności, z którymi wiąże się konieczność przetwarzania danych (podmioty przetwarzające).
    • Pani/Pana dane osobowe i dane osobowe dzieci mogą być udostępniane innym podmiotom, jeżeli taki obowiązek będzie wynikał z powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
  2. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani żadnej organizacji międzynarodowej.
  3. Pana/Pani dane osobowe i dane osobowe dzieci będą przechowywane/przetwarzane:
    • w związku z procesem edukacji, przez czas trwania procesu edukacji oraz po tym czasie, zgodnie z zasadami archiwizacji.
  4. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo wniesienia sprzeciwu.
  5. Posiada Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie dotyczące Pana/Pani danych osobowych narusza przepisy o ochronie danych osobowych.
  6. Pana/Pani dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie będą też poddawane procesowi profilowania.

 

Inspektor Ochrony Danych: Pani Justyna Brejwo iod@dbfo-ochota.waw.pl

Zastępca Inspektora Ochrony Danych: Pani Ewa Nagadowska nagadowska@dbfo-ochota.waw.pl

 

Dane do korespondencji:

Przedszkole Nr 114
02–071 Warszawa
ul. M. Langiewicza 1/3

Telefon:

22 825 11 94

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.